Dat sporten belangrijk voor je is en bijdraagt aan een goede gezondheid is algemeen bekend. Men zegt niet voor niets: “Sporten is gezond!”

Invloed van sporten en bewegen op je gezondheidVrouwelijk fitness modelBewegen versterkt je longen, je hart en de calorie├źn verbranding. Uit onderzoek blijkt dat mensen die sporten, ruim 40% minder kans hebben op kanker in de darmen. Ook om borstkanker tegen te gaan is sporten aangeraden. De kans op hart- en vaatziekten vermindert, botontkalking, overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk en spierpijnen zijn ook veel minder als je regelmatig een half uurtje of een uurtje in de sportschool doorbrengt. Als je niet rookt, matig alcohol gebruikt en gezond eet en drinkt ben je al helemaal goed bezig!

 

Invloed van roken op je gezondheid

Tegenwoordig weetSigaretten iedereen dat roken slecht is voor je longen, maar hoezo? Rook bevat teer, nicotine en koolmonoxide wat heel slecht is voor je lichaam. Teer zorgt ervoor dat de longen minder goed functioneren. Nicotine zorgt ervoor is verslavend en nicotine zorgt er ook voor dat kanker in je longen kan ontstaan. De koolmonoxide in de tabak zorgt ervoor dat rode bloedlichaampjes minder zuurstof vervoeren. Door deze drie stoffen in tabak wordt je heel kortademig en gaat roken heel verslavend worden.

 

AlcoholAlcohol drinken is opzicht niet zo erg, maar het kan ook te ver gaan. Het beste is om doordeweeks niet te drinken, maar het kan wel. Alcohol is een algemeen geaccepteerd genotsmiddel. Als je twee tot drie glazen per dag drinkt is dat nog geen ramp. Als je meer gaat drinken wordt het wel gevaarlijk! Het beste kan je doordeweeks niet drinken, maar juist in het weekend. In het weekend wordt er vaak wat meer af gedronken dan doordeweeks. Gemiddeld mag een man ruim 25 glazen bier per week en bij vrouwen is dat tussen de 15 en 20 glazen. Alcohol is ook zeer verslavend dus daarom moet je ook niet te veel drinken. De gevaren van alcohol zijn dat je maagproblemen kan krijgen, angstaanvallen, hart- en vaatziektes, depressie en ontstekingen in de alvleesklier en lever.

Sport en goede leefstijl is gezond!